sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Jouluinen Käpykranssi

Tälläisen  käpykranssin tein viimeviikolla....Käpykransseja tehdessä suositellaan että ne kävyt kuivattaa ettei se käpyjen kosteus homehduta koko käpytyötä.

hirveästi löysin ihania ideoita pinterestistä luonnonmateriaaliaskarteluille ja kaikkia aijon kokeilla heti kun aika antaa myöden,vaikka tilaa ei kaikille askarteluille olekkaan.minulla oli suuntelmissa tehdä muutama risutyö risutkin jo odottaa valmiina ulkona että milloin alan värkkäämään niistä jotakin :)
Risutöitä tehdessähän suositellaan että käytettäisiin tuoreita risuja maahan pudonneiden risujen sijaan mutta helpommin ehkä pääsen kun kerään maahan pudonneita ja käytän niitä

Havu ja sammalaskarteluja  en tänä vuonna varmaankaan tee kun ne  suositellaan pitämään tekemisen jälkeen ulkona koska sisällä ne ei säily kauniina ja kuivumatta kuin enintään kuukauden.


Luonnonmateriaaliaskartelussa ihaninta on se ettei materiaalit juurikaan maksa mitään kävelet vain luontoon ja keräät sieltä sen mitä tarvitset.

Omalta maaltaanhan jokainen saa kerätä mitä haluaa, maahan pudonneita käpyjä ja risuja saa kerätä jokamiehen oikeudella mistä vain.Sammalta ja jäkälää kerätessä taas tarvitaan aina maanomistajan lupa....

Jos haluat lukea ja tutkia jokamiehen oikeuksia tarkemmin laitat vain googleen hakusanaksi jokamiehen oikeus ja valitse sieltä linkki metsään.fi sieltä löytyy ohjeet mitä saa kerätä ja mitä ei.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana kranssi ♥♥♥♥♥ tuollaisen laittaisin mielelläni omaankin oveen =) ihana!!! Viime joulun alla koitin etsiä ulko-oveen näyttävää jouluista kranssia, mutta en semmosta mistään löytänyt =( yksi tekele oli työn alla muttei ehtiny jouluksi oveen, toivottavasti tänä jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä tänäjouluna saat sen oveen :) tälläiset kranssien tekemizet vaatii ainakin minulla sen inspiraation :) kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Kaunis kranssi, tekee ihan itselläkin mieli askarrella kävyistä ja risuista jotain. Kun vain ehtisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse yleensä askartelen kun on sellainen fiilis :)

   Kiitos kommmentistasi :)

   Poista


Piristä minun päivääni kommentilla! :)