sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Keväiset porkkanakuppikakut!




Kovaa vauhtia mennään jo kohti Pääsiäistä ja kohti Kesää!
Minun teki jo pitemmän aikaa mieli jotain kevyttä ja jotain terveellistä leivonnaista joten päätin kokeilla yhteishyvän ohjeella tehdä porkkanakuppikakkuja.....Totesin ohjeen olevan hyvä ja toimiva joten luultavasti kyseinen ohje menee hyvinkin pian uudelleen kokeiluun kun makean himo iskee taas... Tuolla ohjeella tulee 16 kappaletta muffinsseja eli jos haluaa isomman erän tehdä kannattaa tehdä kaksinkertainen taikina.

Alkuperäiseen ohjeeseen pääset TÄSTÄ

Porkkanakuppikakut 16 kpl (Resepti yhteishyvä)

TARVITSET:

200g porkkanoita
150 g Margariinia
2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
3 dl jauhoja.
2 Tl Leivinjauhetta
0,5 tl Suolaa
1 tl kanelia 
1 tl Inkivääriä
1tl Kardemummaa
 1 tl Piparkakkumaustetta.

KUORUTUKSEEN TARVITSET

200 g appelsiinituorejuustoa ( yksi rasia.)
1 dl tomusokeria
50g HUONEENLÄMPÖISTÄ margariinia.
Pinnalle hasselpähkinärouhetta.


Kuori ja raasta porkkanat hienoksi ja sulata margariini.
Vaahdota munat ja sokeri keskenään ja sekoita mausteet, jauho, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää margariini, porkkanaraaste, jauhoseos vaahtoon ja kaada taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia ja anna jäähtyä.
Sekoita tomusokeri, tuorejuusto ja margariini keskenään ja pursota se muffinssien päälle ripottele pinnalle pähkinärouhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Piristä minun päivääni kommentilla! :)